donderdag 22 september 2011

Verschil moet er zijn...

"Echte vrienden krijg je niet en kopen maakt je wereld klein, vrienden die verdien je door er zelf een te zijn."




Wanneer je een echte vriend midden in de nacht huilend opbelt en vraagt of je alsjeblieft langs mag komen zegt die absoluut ja.

En als je bent uitgehuild bij die vriend en je voelt je weer beter dan ben je die persoon dankbaar. Dat laat je ook merken door hen te bedanken. 



Een echte vriend belt de dag erna nog op om te vragen of je nog veilig bent thuis gekomen en of het weer een beetje gaat. Ze zijn bezorgd om je omdat ze om je geven.


Een echte vriend waarschuwt je voor de verkeerde personen, maar laat je ook soms even een foutje begaan. 


Echte vrienden hebben soms geen woorden nodig. Echte vrienden kunnen tegen elkaars kritiek. 

weheartit.com
Wanneer je geen echte vriend bent neem je je telefoon midden in de nacht niet op. 


En wanneer een echte vriend altijd voor je klaar heeft gestaan en je elk weekend heeft op gevangen hoor je dankbaarheid te tonen, maar je bent het zo gewend. Nee je eist het zelfs en als het niet kan dan praat je hen een schuld gevoel aan.
En wanneer je weer eens een nieuwe partner hebt vergeet je die persoon die er altijd voor je is geweest weer compleet. Dan heb je die niet meer nodig en laat je niks van je horen. 


Maar dan vind je het wel gek dat die persoon je ineens laat vallen. En dan doe je ineens alsof je de zieligste persoon op aarde bent terwijl je dit zelf hebt veroorzaakt. Na 3x moet je toch wel weten dat het niet meer leuk is?


weheartit.com
Kortom.. Herken jij een echte vriend? En hoelang zou jij het uit houden met mensen die je eigenlijk niet waarderen? Ik helaas te lang.. Zo'n 6/7 jaar en ik heb er nog steeds moeite mee om er iets van te zeggen.


Liefs,
Nena